0
0
0
s2smodern

Facebook programmet øker i bruk, også blandt den eldre generasjon.

Facebook

Facebook ble laget av en amerikansk programmerer ved navn Mark Zuckerberg, og verdien er idag anslått til ca 23 milliarder dollar, og Mark har ingen intensjoner om å selge programmet for øyeblikket.

En interessant sammeligning for å se på størrelsen av Facebook i dag er å sammeligne menneskemengden som er medlemmer med et land. Det ville da vært det tredje største (folkerikeste) landet i verden. Facebook har nå passert 500 milioners merket i antall medlemmer.

 

Ikke alle nyheten om Facebook er positive. Noen mener at Facebook er avhegighetskapende og fortsetter å daglig å tiltrekke medlemmer i stor skala. Sikkerhetsaspektet har oså vært et tema i media og i nyhetsbrev på nettet. På tross av alt dette fortsetter Facebook å vokse i stort tempo.

 

En aldersgruppe som nå skaffer seg en profil på Facebook er de eldre, (60+). Den første tanken mange har er at der kan sikkert ikke være et marked for denne aldersgruppen i et slikt program, og det er her man tar feil. Når du når en viss alder i livet oppdager du at mange ting forandrer seg og ikke alle ar positive. Venner du vokste opp med forsvinner, familie medlemmer kommer skjeldnere på besøk.

 

Google+

Facebook er et verktøy som stort sett bringer positive ting til den elder generasjon. Se bare på enkelte eldresenter i dag. Mange steder har eldre lagt inn sin profil, ”ved hjelp av pleierne i de fleste tilfeller”, de er integrertmed sine venner, holder daglig kontakt med tidligere og nyere venner, som også har skaffet seg en Facebook profil. Dette istedet for å glane på veggen og synes synd på seg selv. Facebook er således et programm som beriker livet til mange eldre.

 

De Sosiale Media nettstedene er også for de eldre. De sosiale Media programmene er som skreddersydd for de eldre på nettet. Disse media nettstedene er kontaktskapende systemer mellom individer og grupper av individer, uansett alder. Her oppheves alderskillet, geografiske avstander og demografiske skillelinjer. Internett er et flott medium, og ved hjelp av sosiale media er det en god måte å skape kontakt med andre mennesker. Samfunnet begynner ettrhvert å oppfatte dette nå, og ikke bare de som er lidenskapelige tilhengere av de sosiale medier.

Hva er sosial media?

Sosial media på internet beskrives som nettsteder som tillater brukere/medlemmer å dele innhold. Det kan være tekst, foto, film eller lydfiler. Men de sosiale medier spiller stadig en større rolle i det moderne samfunnet, og får i økende grad en fungsjon utover det rent sosiale og private. Man kan også ane at disse medier bidrar og spiller en rolle i utviklingen og demokratisering av samfunn, organisasjoner, både offentlige og private, som nyskapning og innovasjon. Dette er med på å skape nye mønstre for hvordan vi fungerer sosialt, men det stiller også enkelt individer overnfor vanskelige utfordeinger.Som for eksempel i forhold til eget og andres personvern.

 

Hvem er i de sosiale medier i dag?

 • Tidligere var der en overvekt av ungdommer i tenårs alderen

 • I dag er aldersnittet økt betraktelig, og der er liten forskjell mellom kjønnene

 • 40 % av internett brukere besøker nettsamfunn daglig eller flere ganger i uken

 • 85 % av nettsamfunns brukerne er innom sin profil daglig, eller flere ganger i uken.

 • Der er over 400 millioner brukere på Facebook pr i dag.

Hvorfor skal vi benytte Sosiale Medier?

 1. Det er undeholdende

 2. Det er identitetsskapende

 3. Du bygger relasjoner

 4. Du forsterker ditt nettverk

 5. Profilere deg selv, og dine evner, på egne premisser

 6. Du deler hobbyer og interesser med likesinnede (det kalles nisjer)

  For å bli medlem av Facebook må du ha en e-mail addresse når du registrerer deg. Har du ikke det kan du få en her: Gmail. Gmail er Googles utmerkede system for gratis webmail, Hvis du ikke allerede har en Gmail-konto, kan du få en nå, direkte fra Google.Facebook er i dag det største og mest populære sosiale nettverket. Deler av Facebook sin suksess beror på at eierne i sin tid åpnet for at enhver kunne lage tilleggs programmer til Facebook og tillate at alle kunne benytte disse gratis. Dette gjorde fungsjonaliteten til Facebook bedre. Facebook kan vise til over 400 millioner brukere i dag, og antalle øker stadig.

Senior-web på sosiale media: Facebook

0
0
0
s2smodern